Burgers Zoo – dieren- èn plantentuin

Woestijndikhorengeit in de desert van Burgers Zoo

Toen ik bijna een halve eeuw geleden Burgers Zoo bezocht wat het nog een klassieke dierentuin: de dieren zaten allemaal in aparte hokken. En je had als kind een mooi zicht op al die exotische dieren.

Tegenwoordig kijkt Burgers Zoo daar wat anders tegenaan: het wil een steeds belangrijkere rol kunnen vervullen in het verbinden van de mens met de natuur. Zo staat het fraai geformuleerd op hun website. Dus moet je in de Bush echt zoeken naar dieren, of ze vliegen spontaan vlak langs je. En in de Desert staan volgens mij meer planten dan er dieren zijn. Maar het betekent ook dat je heerlijk op een terrasje tussen de planten kunt zitten, genietend van de fraaie omgeving.

Wij bezochten Burgers Zoo op een maandag; het was toen heerlijk rustig.  En wij konden toen ten volle genieten van die mooie omgeving en ons een beetje in Afrika of Amerika wanen. En daarmee loste Burgers Zoo haar belofte in voor ons als dagbezoeker: “Wij bezorgen onze dagbezoekers een onvergetelijke ervaring waarbij ze zich verwonderen, genieten en zich samen één met de natuur voelen.”

Scroll to Top