Cordoba – ooit een van de belangrijkste steden

De Mezquita kathedraal van Cordoba

Je koopt een entree kaartje voor een oude kathedraal en als je binnen staat denk je: welke moskee is dit? Dat overkwam mij toen ik de Mezquita kathedraal in Cordoba bezocht. Het is een kolossaal gebouw; van buiten ziet het er wel oud uit maar niet echt bijzonder. Totdat je binnenkomt en de bijzondere architectuur ziet. De prachtige pilaren in de grote ruimte en de bijzondere kleuren zijn indrukwekkend! Iedereen die dit ziet moet hier wel een foto nemen en ook ik greep naar m’n fototoestel.  Hoewel het al bijna 800 jaar weer een kathedraal is, is de invloed van de Moren op het gebouw groter geweest dan die van de Rooms katholieke traditie.

En verder bezochten we de Alcázar de los Reyes Cristianos. Dit is het kasteel van de christelijke monarchen van weleer. Hier liepen we door prachtige tuinen rond het oude kasteel.

In de 10e eeuw woonden er ongeveer 500.000 mensen in Cordoba en was het één van de belangrijkste steden ter wereld. Wat er nu nog van over is, is zeer indrukwekkend. We vonden ons bezoek dan ook zeer de moeite waard.

 

Scroll to Top