Cortenoever bij avondlicht

Zonsondergang in de uiterwaarden van de IJssel bij het buurtschap Cortenoever

De uiterwaarden van de IJssel bij Cortenoever vind ik prachtig. Het is een mooi gebied om doorheen te rijden. Ik geniet van het landschap en de kleuren groen en blauw. Extra bijzonder is als het avond wordt en het zonlicht met warme tinten over het landschap schijnt.

Al sinds mijn jeugd kom ik hier en het blijft me boeien. Het landschap gaat binnenkort veranderen: in het kader van Ruimte voor de rivier wordt de dijk verlegd: huizen en boerderijen moeten verdwijnen om ruimte te maken voor het water. Nederland wil voorkomen dat de rivieren bij heel hoog water over de dijken komen.

Voor de bewoners van huizen en boerderijen op de uiterwaarden van Cortenoever zal er veel veranderen. Maar hopelijk blijft het landschap zo mooi als het was. Ik ga er van uit dat het licht en de zonsondergangen zeker de moeite waard blijven.

 

Scroll to Top