Deventer in de schemering

Deventer in de schemering - de bergkerk staat in de schijnwerpers

Ik wilde graag een keer Deventer in de schemering fotograferen. Het is een prachtige oude stad met een aantal zeer karakteristieke gebouwen zoals de Waag en de Bergkerk. En deze gebouwen worden ‘s avonds ook nog eens mooi verlicht; dit geeft een aparte sprookjesachtige sfeer.

Bas Meelker heeft een inspirende handleiding geschreven over het fotograferen stadsgezichten in de avondschemering. Naast fototechnische tips geeft hij ook een heel aantal practische tips. Een tip is om van te voren de locatie een keer te bezoeken in de schemering en om ook op zoek te gaan alternatieve locaties. Want: “Zeker in bebouwde gebieden kan het voorkomen dat juist op het moment dat jij de foto wilt maken je fotografische feestje verstoord wordt.”

Dit zijn zeer waardevolle tips kan ik uit ervaring zeggen. Begin december was het op een zaterdag mooi helder weer: een ideale gelegenheid om Deventer in de schemering te fotograferen. Ik wilde vooral de Waag op de makrt fotograferen: maar toen ik er aankwam bleek dat er juist de wekelijkse markt gehouden te worden. Weg was het plaatje dat ik in gedachten had; toch maar wel een foto genomen, alleen heel anders dan ik in gedachten had.

En als er veel van afhangt om een locatie in de stad te fotograferen: check de locatie op dezelfde dag van de week als dat je wilt fotograferen. Het kan zo maar zijn dat een grote weekmarkt je fotografisch feestje verpest.

Scroll to Top