De gevels van Marken

Gevels van een houten huisje op Marken

Marken is één van de grote toeristische attracties van Nederland. Aangetrokken door de mooie huisjes met pittoreske gevels komen er jaarlijks 600.000 toeristen naar het voormalige eiland. En dat aantal gaat nog flink groeien. Niet iedereen op Marken is hier blij mee.

Marken is een standaard attractie waar de busladingen toeristen uit Amsterdam gedropped worden voor een rondleiding. Voor mij was dat een reden om er nooit naar toe te willen gaan. Maar hoe lang kun je dat volhouden? Mijn vrouw wilde graag een keer naar Marken om het beroemde handwerk te bekijken. En soms kan het dan goed zijn om de aanvankelijke weerstand te overwinnen en toch eens zelf een kijkje te nemen.

En zo gingen we op een mooie dag in september naar Marken. En het was er zowaar rustig: niet gehinderd door drommen toeristen konden konden we er ongestoord rondlopen en genieten van de pittoreske houten huisjes. Het fotografeert ook veel prettiger.

Alle gevels zijn fraai geschilderd en dragen zo bij aan het mooie effect. Zijn alle gevels fraai geschilderd?? Nee! Er was één gevel die uit de toon viel en zich verzette tegen de perfectie. En dat leverde een foto op die minstens net zo fraai is als die van de andere gevels.

Scroll to Top