Havezathe Voorstonden en natuurwerkdag

Zicht op havezathe Voorstonden met gracht

Havezathe Voorstonden is een zeer fraaie buitenplaats. Het witte landhuis staat op middeleeuwse fundamenten en is omgeven door een gracht. In de 19e eeuw is er een Engels park aangelegd met landschappelijke vormen en grote vijvers. De zuidtuin is geometrisch met buxussen en rozen. Voor het koetshuis staat een fraaie druivenkas uit de 19e eeuw.

Het onderhoud van de tuin en het landschapspark vergt veel werk. In de buitenplaatswerkgroep Voorstonden steken vrijwilligers de handen uit de mouwen om te helpen bij het onderhoud van de tuin en het park.

Zelf doe ik hier ook aan mee. Ik vind het erg leuk om te doen: lekker in de tuin werken in een prachtige omgeving met leuke mensen. Dat maakt de zaterdagochtend die ik in de tuin werk altijd tot een plezierige tijd.

Zaterdag 7 november 2015 is de nationale natuurwerkdag. Jong en oud kan op deze dag werken aan het behoud en herstel van natuur en landschap dichtbij huis! En het kan ook op Havezathe Voorstonden. Werk een dagje mee met de vrijwilligers van de buitenplaatswerkgroep en ervaar de sfeer van de Havezathe.
We gaan aan de slag in het park, de tuin en moestuin, dus er is voor ieder wat wils!

Je kunt je hier opgeven. Van harte aanbevolen, en ik hoop je zaterdag 7 november te ontmoeten op Havezathe Voorstonden!

Scroll to Top