Hortensia is ook een droogbloem

Hortensia als droogbloem - toont de veelzijdigheid van de hydrangea.

In onze tuin staat een hortensia struik. De hortensia is een gewilde tuinplant vanwege haar enorm rijke bloei. Persoonlijk vind ik de plant een beetje een lorrebos, maar de bloemen maken veel goed. Hortensia kwekers zorgen voor steeds meer kleuren en vormen.

Maar na de bloei vind ik de plant pas echt interessant worden. De bloemen vallen niet af, maar worden een soort van droogbloem aan de plant. De kleuren veranderen: meer subtiel en in een rijke schakering van pasteltinten. Op de foto die ik maakte met behulp van focus stacking zijn de kleurschakeringen ook mooi te zien.

Door de zwarte achtergrond zag ik ook mogelijkheden om de foto te combineren met een citaat: herinneringen: droogbloemen in de vaas van de tijd. Veel van mijn herinneringen zijn geschakeerd en kennen vele tinten.

Hortensia als droogbloem met citaat over herinneringen

 

Scroll to Top