Protea bloem – macro en meer

Schubben van de bloem van een protea

Zuid Afrika was de afgelopen weken sinds het overlijden van Mandela en tot zijn begrafenis gister elke dag in het nieuws. Miljoenen mensen herdachten hem en prezen zijn invloed. We zagen veel beelden van hoe mensen treurden om zijn dood en ook zagen we regeringsleiders condoleanceregisters tekenen. Zo ook Poetin, en daarbij viel het me op dat er een bos proteia’s bij het portret stond.

Die vielen me op omdat ik er zelf ook net een protea bloem gekocht had. Het is een bekende bloem uit Zuid Afrika, die hier soms ook verkrijgbaar is. Een week geleden zag ik een bak met deze bloemen op de markt staan en ik vond de schubben met pluis zo apart dat ik er één wilde kopen. Precies in de tijd dat veler ogen in de wereld op Zuid Afrika gericht waren, stond hier dus deze aparte Proteia bloem te bloeien.

Scroll to Top