Schemering op het water

De brug van Deventer in de schemering met maan.

Windstil weer en hoog water. Deze combinatie zorgt ervoor dat de IJssel werkt als een spiegel. In de schemering worden de lichten van de brug en de huizen mooi in het water gereflecteerd. En dat geeft een leuke sfeer aan de foto. (De schemering was wel blauw, maar iets minder uitgesproken dan op de foto. Met Color Efex Pro heb ik dit accent erin gelegd.)

De maan leuk op de foto zetten blijkt nog niet zo eenvoudig te zijn: door de lange sluitertijd lijkt de maan meer op de zon. Ik heb nog wel geprobeerd om een opname te maken met een veel kortere sluitertijd waar de maan dan wel goed op staat, met de gedachte dit later in photoshop recht te breien. Maar dat bleek een eindeloos gepruts te zijn dat niet tot leuke resultaten leidde. Een reden was dat de maan niet stilstaat maar best snel zich voortbeweegt; en daardoor trad er een verschuiving in de beelden op die niet recht te trekken was.

Een volgende keer nog maar eens weer proberen. Ik vond het leuk om de schemering te fotograferen en het geeft een aparte sfeer op de foto.

Scroll to Top