Sneeuwklokjes in januari

Sneeuwklokjes in januari - in de stromende regen

Als de sneeuwklokjes bloeien is de winter voorbij. Althans, zo ben ik opgevoed en zo was het vroeger. Tegenwoordig duren de winters niet zo lang meer en we merken dat de sneeuwklokjes steeds vroeger bloeien. En ook zijn er steeds meer rassen van sneeuwklokjes op de markt die geselecteerd zijn om zelfs in december al te bloeien.

Gisteren fietste ik door de stromende regen naar mijn werk. En opeens zag ik deze pol van sneeuwklokjes staan temidden van de afgevallen bladeren. En ondanks al die regen kon ik het niet laten om af te stappen en een paar foto’s te nemen. Zie hier het resultaat.

Er zijn al heeeel veeeel foto’s van sneeuwklokjes gemaakt. En ik kan me voorstellen dat iemand deze recente toevoeging aan die hoeveelheid ook niet zo bijzonder vindt. Maar dit zijn wel mijn foto’s en ze hebben mijn herinnering; dat maakt ze voor mij bijzonder. Net als veel anderen beleef ik de aanblik van de eerste sneeuwklokjes als het hoopvolle teken dat de winter bijna voorbij is. En daarom vond ik het leuk om midden in die stromende regen deze foto te maken.

Scroll to Top