Vogels houden van pindakaas

Heggemus in de tuin eet pindakaas

Ik houd niet zo van pindakaas, maar de vogels in onze tuin smullen ervan. Mussen, pimpelmezen, koolmezen, merels en heggemussen zijn trouwe bezoekers van onze tuin om de pindakaas die ze er kunnen vinden. Ik heb een deksel op een plankje en een deksel aan de schutting hangen. Een heel mooi gezicht. Het leek me ook wel eens grappig om te kijken of ik deze vogels zou kunnen fotograferen.

Eerst een opstelling gemaakt: het plankje op een pilaar gezet en daarachter een grote witte multiplex plaat. Dat leek me minder af te leiden dan de gamma schutting die we hebben. Camera op het statief en met de 200mm zoom er vlakbij. Ruim een stop overbelichten om de vogel tot zijn recht te laten komen. En met de afstandsbediening klikken als ze begonnen te eten.

Deze beschrijving lijkt simpel, maar de meeste opnamen zijn niet goed: halve vogels, onscherp. Maar gelukkig was deze heggemus wel raak.

Scroll to Top