Weegbree – toch wel een mooie plant

Weegbree bloemen tegen een zwarte achtergrond

Weegbree: een heel gewone bermplant, en soms ook hinderlijk onkruid in de tuin. De bloemen zijn niet bijzonder of kleurrijk maar groenig met een zweem van bruin en blauw.

Deze exemplaren van de weegbree plukte ik in een berm. Ik had wat bloemen nodig om te fotograferen tegen een zwarte achtergrond. Dat wilde ik eens uitproberen en na me erin verdiept te hebben welke zwarte achtergrond het beste zou zijn, kwam ik uit bij toneeldoek. Dat wordt in eerste instantie gebruikt bij voorstellingen en optredens, maar omdat het licht goed absorbeert is het ook in de fotografie bruikbaar.

Door de bloemen zo uit te lichten worden ze opeens een stuk mooier en blijken ze wel degelijk een eigen schoonheid te hebben.

Scroll to Top