Archive of old posts (in Dutch)

Begraafplaats in de sneeuw

Grafstenen in de sneeuw

Vandaag waren we op de begraafplaats in Brummen. Mijn vader ligt daar begraven en het grafmonument werd geplaatst. Na afloop nog wat rond gelopen op de begraafplaats. De mist en de sneeuw gaven het een stemmig, wat mysterieus karakter. Het oude gedeelte heeft prachtige verweerde stenen.

Read More »
Sneeuw en ijs op de Asselse hei

Sneeuw en ijs op de Asselse hei

Zaterdagavond sneeuwde het flink met grote vlokken. En zondag was de wereld bedekt met een dikke laag. Een mooi moment om van de natuur te genieten en we hebben een prachtige wandeling gemaakt op de Asselse heide. Aan het licht was al te merken dat we in februari leven: niet meer dat heldere vriesweer. De

Read More »
Hoogwater in de IJssel

De IJssel staat buiten haar oevers

Het tweede weekend van februari staat het water in de grote rivieren op het hoogste waterpeil. De uiterwaarden lopen onder en tonen de immense watervlakte van de rivieren. Hier is dat te zien bij de IJssel, vlak bij Brummen.

Read More »
Ganzen grazend in de uiterwaarden

Zwanen in de uiterwaarden

In de uiterwaarden bij Cortenoever, Brummen, liepen 12 witte zwanen in een weide. Ze zaten mooi op een rij; poseren wilden ze niet en liepen daarom demonstratief weg.

Read More »
Lenzen calibreren

Lenzen calibreren: een niet alledaagse klus

Deze week heb ik mijn lenzen gecalibreerd; ze bleken allemaal een back-focus te hebben. En dat betekent eigenlijk dat de camera niet goed is en buiten de toleranties zou moeten vallen. Alleen heb ik daar nooit iets mee gedaan. Nu wel dus. Ik heb gebruik gemaakt van de Lensalign; dat werkt prima.

Read More »
Plafond van de grote kerk in Harderwijk

Naar boven kijken in de kerk

De grote kerk in Harderwijk heeft een prachtig wit plafond. Door er zo naar te kijken doet het een beetje hemels aan, en misschien was dat ook wel de bedoeling van de bouwers van de kerk.

Read More »
Deventer bij zonsondergang

Deventer bij zonsondergang

Aan het eind van het kalenderjaar staat het water in de IJssel meestal erg hoog. En een mooie zonsondergang laat het licht op de Lebuinuskerk schijnen. Dit jaar was het water net niet hoog genoeg om de kades onder te laten lopen.

Read More »
Scroll to Top