Archive of old posts (in Dutch)

Gevels van een houten huisje op Marken

De gevels van Marken

Marken is één van de grote toeristische attracties van Nederland. Aangetrokken door de mooie huisjes met pittoreske gevels komen er jaarlijks 600.000 toeristen naar het voormalige eiland. De huisjes en gevels zijn perfect geschilderd. Maar er is één gevel die zich verzette tegen de perfectie.

Read More »
Veel oude chromen fototoestellen op de fotografica markt in Doesburg

Fotografica markt – jaarlijks in Doesburg

Een fototoestel is niet meer dan een gebruiksvoorwerp. Het draait om de foto’s: die geven betekenis aan het toestel. Althans dat zou je denken.

In Doesburg wordt jaarlijks een fotografica markt gehouden. Deze is één van de grootste in Europa. Dit jaar bezocht ik de markt om me te vergapen en verbazen over wat er allemaal gemaakt op het gebied van fotografica (en ook te koop is!).

Read More »
Schaalvergroting - oude pittoreske boerderij voor grote moderne

Schaalvergroting in de landbouw

In het dorp Markelo staat een pittoresk boerderijtje. Als je komt aanrijden valt je oog op het boerderijtje. Maar dat duurt niet lang: de diervoederfabriek pal erachter schreeuwt om alle aandacht. Het is een goed beeld van de schaalvergroting in de landbouw.

Read More »
Boomstammen van de den in de avondzon

Boomstammen in het avondlicht

Tijdens een avondwandeling op de hoge veluwe liepen we langs deze dennen. De boomstammen vielen meteen op. Natuurlijk door het fraaie licht wat er op viel. Maar ook de fraaie structuur van de schors trok mijn aandacht. Dennen zijn maar heel gewone bomen, maar daarom niet minder interessant.

Read More »
Rails op de maasvlakte

Rails op de tweede maasvlakte

Rails, wagons en beton: dit is een omgeving die door en voor de mens gecreëerd is. Deze foto heb ik gemaakt op de tweede maasvlakte, de nieuwste haven van Rotterdam. En als je deze foto ziet zou je verwachten dat tussen steen en staal geen plant of dier te bekennen is.

Read More »
Zonsondergang op het strand van Renesse

Zonsondergang op het strand

We hadden een korte vakantie in Zeeland. Het was de hele dag onbewolkt en tropisch warm geweest. ‘s Avonds laat gingen we nog naar het strand om de zon in de zee te zien zakken. We waren niet de enigen. Overal zaten groepjes en stelletjes op het zand te wachten en te kijken. De sfeer

Read More »
Eenzame strandgangers op het strand van de Maasvlakte

Tweede maasvlakte – een rustig strand

De tweede maasvlakte is een stuk nieuw Nederland en een uitbreiding van de Rotterdams haven. De stranden en duinen van dit nieuwe stukje Nederland zijn prachtig en doen niet onder voor andere stranden langs de Noordzee. Maar wat ons wel opviel was hoe rustig het er was.

Read More »
Door de bomen het bos niet meer zien

Door de bomen het bos niet meer zien

Wat moet je je voorstellen bij de uitdrukking: door de bomen het bos niet meer zien. Iedereen weet wat er mee bedoeld wordt, maar ik kon me geen beeld vormen hoe zoiets eruit zou kunnen zien. Onlangs wandelden we in het particuliere landgoed Weldam in een gedeelte dat begroeid was met dennen. Een productiebos met

Read More »
Leeg bierkrat met kinderfietsje

Bierkrat is multifunctioneel

Een bierkrat is multifunctioneel; natuurlijk als eerste bedoelt voor bierflesje. Maar het kan ook voor vele vele andere doeleinden gebruikt worden. Zelfs als steun voor een kinderfietsje. Een grappig gezicht met een wrang kantje.

Read More »
Grachtenhuizen op het Damrak met de Oude Kerk op de achtergrond

Grachtenhuizen aan het Damrak in Amsterdam

Het Damrak in Amsterdam is oorspronkelijk de naam van de rivier de Amstel tussen de Dam en het IJ. Nu is alleen dit stukje water nog over; de rest is gedempt en hierop staan de Beurs en de Bijenkorf. Het is een erg toeristisch stukje Amsterdam; de rondvaartboten vertrekken hier. Bijna altijd is er wel

Read More »
Regen in Amsterdam: schuilen onder een paraplu

Regen in Amsterdam

Een bezoek aan Amsterdam is altijd de moeite waard. Ook als het regent. Regen in Amsterdam laat je op een andere manier naar de omgeving kijken.

Read More »
Het frisse lentegroen van de kastanjebomen langs de entree naar

Lentegroen op de Hoge Veluwe

Het lentegroen was dit jaar overweldigend en overrompelend en ik heb dat ook sterk ervaren. Na een lange winter komen de bladeren weer tevoorschijn in frisse groenschakeringen. Lentegroen hoort bij de allermooiste kleuren in de groen-categorie. Kastanjes, Lariksen en Beuken laten allemaal verschillende gradaties van dit frisse groen zien.

Read More »
Kleurloos en kleurrijk op de Uithof in Utrecht: een kleurrijk gebouw is de Student Cloud - Johanna

Kleurloos en kleurrijk op de Uithof

De architectuur op de Uithof is divers: kleurloos en kleurrijk wisselen elkaar af. Het Unnikgebouw is een voorbeeld van saaiheid en kleurloosheid. Het Johannacomplex daarentegen is juist kleurrijk te noemen.

Read More »
Scroll to Top