Archive of old posts (in Dutch)

Het tegenlicht van een zonsondergang

Tegenlicht

De zon schijnt in de camera: tegenlicht! Een paar wolken houden de zon nog een beetje tegen. Gelukkig maar, want anders had mijn lens dit tegenlicht niet getrokken met veel flare tot gevolg. Deze foto is gemaakt op de Veluwe. Een bos was gedeeltelijk gekapt, maar deze bomen waren blijven staan. En nu vormen ze

Read More »
Gele lis langs een sloot

Gele lis: bloemen in vrolijk zomergeel

Het wil nog niet vlotten met de zomer. De eerste 6 maanden van 2013 waren allemaal kouder dan gemiddeld. En in de maand juli laat de zon zich ook nog niet echt zien. Gelukkig straalt de gele lis wel; het is een bloem die je vrolijk tegemoet lacht ook al is het weer niet zo

Read More »
Anglicaanse kerk gebouwd op voormalige slavenmarkt in Zanzibar

Afschaffing van de slavernij op Zanzibar

Zanzibar is nu een prachtig toeristisch eiland, maar heeft ook een duister verleden ten aanzien van slavernij. Het eiland had voor een slavernij een prima strategische ligging.

De slavernij werd er op 6 juni 1873 afgeschaft. Direct hierna werd begonnen met de bouw van de kathedraal. Deze kathedraal is gebouwd op de plek van de slavenmarkt.

125 jaar na de afschaffing van de slavernij is er naast de kerk een indrukwekkend monument geplaatst dat iets laat zien van de wreedheid van de slavernij.

Read More »
Een pad met douglassparren in het paleispark van paleis het Loo

Bomenrij en groen langs het pad

De langste dag van 2013 ligt achter ons. Alleen de zomer moet nog komen. Tot nu toe is het: veel bewolkte luchten, en weinig zon. Maar wandelen in de bossen van het Loo heeft ook dan iets speciaals. Het groen is er intens, en de bomenrij van sparren geven een fraai contrast met dit heldere groen.

Read More »
Een masai loopt op het strand van Zanzibar

Het strand van Zanzibar

De lucht, de zee en het strand hebben allemaal heel intense kleuren op Zanzibar. Dit maakt deze stranden ook tot een toeristische trekpleister.

Onze vakantie in Tanzania viel net aan het eind van het regenseizoen. Daardoor kregen we soms ook nog van die dreigende luchten. En deze afwisseling van zon en regenbuien maakte ons verblijf daar alleen maar boeiender.

Read More »
Een pioenroos uit onze tuin

Pioenroos: mijn bloem van de maand juni

Voor mij is de pioenroos de bloem van de maand juni. Groot en kleurrijk. De pioenroos staat ook in onze tuin, in verschillende kleuren. En helaas verschillen ze ook in de mate waarin de planten bloeien. Er is een pioenroos die helemaal niet bloeit; en na 3 jaar heeft deze plant het veld geruimd. Maar

Read More »
Mijn fototoestellen

Ik ga op vakantie en ik neem mee…

Het is een oud geheugenspelletje: een lijstje maken van denkbeeldige dingen die mee gaan op vakantie; wie de reeks niet meer weet valt af. Maar wat neem je nu wel en niet mee als je echt op vakantie gaat. Bijvoorbeeld naar Tanzania, naar Afrika. Met alleen backpack waar alle spullen die je 16 dagen lang

Read More »
Boten net buiten de haven van Stonetown, Zanzibar

Naar Tanzania geweest

Tanzania is een prachtig land met mooie natuur, maar soms ook bizar en vol met tegenstellingen. We hebben ruim 14 dagen rondgetrokken in het land. De stad Mwanza bezocht met de Bismark rots, gekampeerd aan Lake Chala met uitzicht op de Kilimanjaro. En natuurlijk ook op het eiland Zanzibar geweest: de zee is echt zo

Read More »
Na de heidebrand bij Assel

De dag na een brand….

Dit voorjaar was droog, erg droog. De heide bij Hoog Soeren vatte vlam en het vuur sloeg door de harde wind snel om zich heen. Het werd een forse brand. Vanwege de rookontwikkeling werd het treinverkeer tussen Apeldoorn en Amersfoort stil gelegd. De dag erna ziet er het zo uit.

Read More »
Detail van weiland dat net bemest is

Mestsporen in een weiland

Dit is de huidige mestmanier: een groot landbouwwerktuig trekt sleuven door het weiland en de mest wordt direct in de grond gespoten. Goed voor het mileu, slecht voor weidevogels en wat er nog meer leeft. En het zorgt voor een bizar patroon in het weiland.

Read More »
Weerspiegeling van bomen in een sloot

Weerspiegeling van bomen

Dit is de weerspiegeling van bomen in een sloot. Mooie blauwe luchten en de bomen komen net in het blad. Dit is niet de kleur van de sloot, maar Photoshop heeft het wat opgekleurd.

Read More »
Weiland met pinksterbloemen en paardenbloemen met wilgen op de a

Liggend in een lente weiland

De pinksterbloemen bloeien, met het knallend geel van de paardenbloemen ernaast. We zitten in dit prachtige weiland te genieten van onze koffie. Een pauze tijdens een wandeling door de weilanden ten zuiden van Zuthpen. Dit is echt genieten.

Read More »
Een weiland geel van de paardenbloemen, net in Cortenoever

De paardenbloemen kleuren knalgeel

Paardenbloemen zijn een irritant onkruid als ze in je gazon staan. Maar soms kijk ik anders tegen paardenbloemen aan.

Eind april en begin mei staan ze soms massaal in bloei in een weiland. Een perceel kleurt knalgeel zodat het bijna pijn doet aan je ogen. Erg mooi om van te genieten en op de foto te zetten.

Read More »
Gekapte bomen netjes opgestapeld

Houtkap in de Kroondomeinen

De kroondomeinen zijn een prachtig gebied op de Veluwe. Ik vind het heerlijk om er te wandelen; het is één van de weinige gebieden waar het nog helemaal stil kan zijn. Behalve wanneer er hout gekapt wordt in het bos: dan is het een ordinaire takkenherrie. De gekapte stammetjes worden netjes op maat gezaagd en

Read More »
De voorzijde van Radio Kootwijk

Radio Kootwijk: een markant gebouw

Radio Kootwijk was honderd jaar geleden state-of-the-art communicatie met Indonesië. Het heeft nu zijn functie verloren, maar het markante gebouw staat er nog steeds.

Honderd jaar later is er internet en dat maakt het mogelijk om met alles en iedereen over de hele wereld te communiceren.

Radio Kootwijk heeft zijn functie dan allang verloren. Maar het markante gebouw staat er nog steeds.

Read More »
Een gebouw van de Wellen in Apeldoorn

Wandelen op de Wellen

De Wellen is een gebouwencomplex met park aan de rand van Apeldoorn. Het wordt gebruikt als een instelling voor geestelijke gezondheidszorg, waar mensen met psychische problemen naar toe kunnen. Het terrein is vrij toegankelijk: er staan fraaie gebouwen, een kapel en de begroeiing is zeker de moeite waard. Een mooie plek om te wandelen. Gisteravond

Read More »
Scroll to Top